Παραλίες

H Πλάκα είναι μια αγκαλιά που ανοίγεται στην θάλασσα και συνθέτει ένα θαυμαστό ανάγλυφο, καθώς τα πολύχρωμα βότσαλα συνομιλούν με τα καταγάλανα καθαρά νερά. Ανακαλύψτε όμως και την γοητεία των γύρω παραθαλάσσιων οικισμών με τα περίτεχνα δαντελωτά ακρογιάλια. Παραλίες ιδανικές για κολύμπι και χαλάρωση για να απολαύσετε ξένοιαστα τον ήλιο και την θάλασσα.

Πλάκα

Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής έχει μήκος 3 χμ και εκτείνεται μέχρι το Λάκκο. Βοτσαλωτή ακτή με πεντακάθαρα νερά σμιλευμένη αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον. Απέναντι από το λιμάνι θα βρείτε την μικρή παραλία με τα ψαροκάικα και τις πάπιες να συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα που παραπέμπει σε νησιώτικο τοπίο.

Ομπρέλες     Ντουζ     Καφέ     Εστιατόριο     Mini Market
Λάκκος

Ο Λάκκος βρίσκεται στη θέση Πελιά και είναι η πρώτη παραλία που αντικρίζετε από την Μύτη, πριν μπείτε στον οικισμό Λεωνιδίου. Στην άκρη της παραλίας υπάρχει η μικρή φυσική λιμνούλα με το γλυκό παγωμένο νερό που αναβλύζει από το βουνό Σπάγκα και εκβάλει στην θάλασσα.

Ομπρέλες     Ντουζ     Καφέ     Εστιατόριο

Γκρίζα Παραλία

Φυσικός κολπίσκος μετά την Πλάκα, οδεύοντας προς Πούλιθρα. Απομονωμένη μικρή αμμουδιά που κατεβαίνει με μονοπάτι από τον κεντρικό δρόμο και προσφέρει ησυχία και ατομικότητα. Αν είστε τολμηροί εξερευνήστε κολυμπώντας τις διπλανές σπηλιές.

Πούλιθρα

Τα Πούλιθρα απέχουν 4 χιλιόμετρα από την Πλάκα Λεωνιδίου και διαθέτουν οργανωμένη και μη παραλία με καθαρά νερά και βοτσαλωτή ακτή. Κατά μήκος της διαδρομής από την Πλάκα θα ανακαλύψετε επίσης πολλούς ειδυλλιακούς κολπίσκους με ήσυχες μικρές παραλίες για το μπάνιο σας.

Ομπρέλες     Ντουζ     Καφέ     Εστιατόριο     Mini Market

Αι Γιώργης

Δαντελωτή ακτή που ξεκινάει πίσω από το λιμανάκι των Πουλίθρων και καταλήγει στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αι Γιώργη. Ιδανικά κρυμμένη μέσα στο όμορφο φυσικό τοπίο καθώς η καταπράσινη πλαγιά κατεβαίνει ορμητικά και ανταμώνει την παραλία με τα σχίντα να σας δελεάζουν με την φυσική σκιά τους.

Φωκιανός

Ειδυλλιακός απάνεμος όρμος με πανέμορφη παραλία απο κάτασπρα βότσαλα και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. Τοπίο μοναδικής ομορφιάς, ο Φωκιανός απέχει 30 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο και προτείνεται ανεπιφύλακτα για μια ημερήσια εκδρομή.

Ντουζ     Καφέ     Εστιατόριο

Θεόπαφτο

Απέναντι από την Σαμπατική βρίσκεται το Θεόπαφτο ή Θυόπαφτο, μια πεντακάθαρη αμμουδιά με καταγάλανη θάλασσα. Λέγεται ότι η αρχική της ονομασία ήταν ‘ιχθυόπαφτο’ διότι ο κολπίσκος λειτουργούσε ως φυσικό αναπαραγωγικό καταφύγιο των ψαριών.

Σαμπατική

‘Σαν πας εκεί θα δείς’. Η Σαμπατική είναι το πιο γνωστό ψαροχώρι της περιοχής με το γραφικό απάνεμο λιμανάκι του. Στην αγκαλιά του όρμου με τις ψαρόβαρκες ξεδιπλώνεται η όμορφη παραλία του οικισμού με τα πεντακάθαρα νερά της, ιδανική για να χαλαρώσετε και να κολυμπήσετε αλλά και να γευτείτε φρέσκο ψάρι.

Ομπρέλες     Ντουζ     Καφέ     Εστιατόριο     Mini Market

Λιβάδι

Παραλία με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που απλώνεται μπροστά στον ομώνυμο ψαράδικο οικισμό. Απολαύστε την φυσική σκιά των δέντρων και χαλαρώστε ατενίζοντας τους όμορφους μικρούς βράχους στην άκρη της παραλίας που ξεπροβάλουν μέσα από τη θάλασσα δίπλα στην ακτή.

Ντουζ     Καφέ     Εστιατόριο
Κίσσακας

Κάτω από τη σκιά των βουνών και στο βάθος του ρέματος του οικισμού των Μελάνων βρίσκεται η παραλία του Κίσσακα. Κύριο χαρακτηριστικό της τα ψηλόκορμα κυπαρίσσια αλλά και πλατάνια που παρέχουν φυσική σκιά και οι εντυπωσιακοί όγκοι των βράχων που ‘’βουτάνε’’ από την αμμουδιά μέχρι την θάλασσα.

Λυγεριά

Ιδανική παραλία για τους λάτρεις της απομώνωσης και της ηρεμίας που απλώνεται μπροστά από τον βράχο με τους τρεις ανεμόμυλους, πριν τον Τυρό. Η πρόσβαση είναι εφικτή από το μονοπάτι με που ξεκινάει από τον περιφερειακό δρόμο του Τυρού ή με βάρκα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο